– Det ser iallfall ut til at vi får noen lyspunkter selv om det er grått nå, sier meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt søndag morgen.

Søndagen har startet regntungt, men Granerød kan forsikre at været trolig blir lettere utover dagen.

– Det ser ut til at vi får en bedring ut på ettermiddagen og kvelden, men skyene kommer til å henge igjen et godt stykke utover dagen, sier Granerød.

Tre tørre dager

Og deretter blir det bare bedre og bedre – i noen få dager.

– Morgendagen ser nokså bra ut. Det blir lange perioder med sol og temperaturer som vil ligge på rundt 20 grader, sier Granerød.

Han varsler imidlertid at det kan bli litt vind. Midt på dagen må vi regne med en sørvestlig frisk bris – og opp i en liten kuling i de ytre kyststrøkene.

Tirsdag og onsdag kan det også bli muligheter for sol og litt varme.

– Tirsdag ser ut til by på en delvis skyet værtype med perioder med sol. Og temperaturen blir kanskje i overkant av rundt 20 grader. Det samme gjelder også på onsdag, sier Granerød.

Ny runde med regn

Etter onsdag kan det kanskje være lurt å ha paraplyen i beredskap igjen.

– Det ser ut til at vi kommer tilbake til litt gråere vær når vi nærmer oss slutten av uka. Da er det en ny runde med regn. Det kommer jo ikke til å regne hele tiden, men det blir perioder med regn som skal passere, sier Granerød, som tror vi må belage oss på noen timer med sammenhengende regn.

Hans anbefaling til uka er klar:

– Det er bare å nyte de periodene man får med sol, for nå ser det ut til at det går mot gråere vær igjen etter hvert.